Kokoelmat ja työkalut
Studiumissa on yli 40 000 kirjan kirjasto, jonka kokoelmat keskittyvät katoliseen teologiaan. Kirjaston osastoja ovat muun muassa filosofia, Raamattu ja Raamatun tulkinta, kirkkoisät, keskiaikainen teologia ja skolastiikka, nykyajan katolinen teologia sekä kirkkohistoria. Kirjastossa voi lukea myös tieteellisiä ja kirkollisia lehtiä.
|
Studium Catholicumin kokoelmien pohjana ovat Ranskasta lahjoituksena saadut teokset sekä Academicum Catholicumin deponoima kokoelma.
Kirjaston kokoelmiin kuuluu noin 40.000 nidettä, kymmenkunta jatkuvasti saapuvaa aikakauslehteä sekä aikakauslehtien kokoelma. Tutustu kokoelmaluetteloon. |
Aineistohaku
Kokoelmatietokantaa voi selata Mikromarc-aineistohaun kautta. Siihen on toistaiseksi luetteloitu eksegetiikka, patristiikka, liturgia, Vatikaanin julkaisut, teologia, filosofia, pastoraaliteologia, hengellisyys ja muut kristilliset kirkot ja yhteisöt. Tarkemmin luokat eritellään Aineistohaun luokat -pdf-tiedostossa.
Collectio Catholica Fennica
Collectio Catholica Fennica on Studium Catholicumissa sijaitseva kokoelma suomalaista katolista kirjallisuutta. Kokoelma sisältää suomalaisten tai Suomessa toimivien tai toimineiden katolilaisten katolisista aiheista kirjoittamia kirjoja ja kirjoituksia. Kokoelman aineistoa ei anneta kotilainaksi.
Tutustu Collectio Catholica Fennica -kokoelmaan collectio29112022pdf.
Tutustu Collectio Catholica Fennica -kokoelmaan collectio29112022pdf.
Helsingin katolisen hippakunnan lehdet Fides ja Kellojen kutsu
Studiumin kirjaston kokoelmiin sisältyy myös Fides- ja Kellojen kutsu -lehtien arkisto. Tämän sivuston Fides-arkisto -sivulle on ladattu luettelot Helsingin katolisen hiippakunnan nykyisen lehden Fideksen ja sen edeltäjän Kellojen kutsun jutuista vuosilta 1967-2001. Luettelotiedostot ovat netissä pdf-muodossa ja kattavat suunnilleen Jac Reijndersin, Teemu Sipon ja Pentti Laukaman päätoimittajakaudet.
Vuoden 2001 jälkeiset Fidekset löytyvät Katolinen.fi -sivustolta lehden omasta pdf-arkistosta ja pdf-lehtien arkiston hakemisto Katolinen.net -sivustolta. |
Tutkijatyökalut
Kirjaston asiakastietokoneella on käytettävissä elektroninen aineisto (pdf). Kirjastossa on wlan-verkko.